ZAVRŠEN PROJEKT REKONSTRUKCIJE I NADOGRADNJE LUKE DRAČE VRIJEDAN GOTOVO ČETIRI MILIJUNA KUNA

Župan Nikola Dobroslavić sa suradnicima obišao je završeni projekt rekonstrukcije i dogradnje luke Drače. Riječ je o projektu vrijednom gotovo četiri milijuna kuna koji su zajedno sufinancirali Lučka uprava Dubrovačko-neretvanske županije, Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture te Općina Janjina.

U sklopu projekta uređena su 44 komunalna veza za lokalno stanovništvo te je tamošnja riva zaštićena od udara vjetra. Tehnički pregled završenog projekta odrađen je u četvrtak te se očekuje ishođenje uporabne dozvole.

‘I ovaj projekt prvenstveno je namijenjen našim sugrađanima ovdje s područja Janjine. I ovi komunalni vezovi dio su našeg programa kojim ćemo, do kraja ovog mandata, ukupno izgraditi 1500 komunalnih vezova. Podsjetit ću na završeni projekt luke Porto Uš, tu je još i Račišće i, naravno, projekti u pripremi poput izgradnje vezova u Dubrovniku ili luke Kneže na Korčuli’, istaknuo je župan Nikola Dobroslavić.

U današnjem obilasku luke Drače, uz župana Dobroslavića, bili su i zamjenik župana Joško Cebalo, načelnik Općine Janjina Vlatko Mratović i ravnatelj Lučke uprave Dubrovačko-neretvanske županije Antun Banovac.